31 Ağustos 2011 Çarşamba

ALLAH (C.C)'ın nuru ile bakar sırrına kavuşan kimse

ALLAH (C.C)'ın nuru ile bakar sırrına kavuşan kimse, işin başından ve sonundan haberi olur.

ALLAH (C.C), çehreyi ''tarif edici'' diye adlandırmıştır.
...
Onun için ârifin gözü daima çehrededir.

♥ HZ.MEVLÂNÂ (K.S) ♥

30 Ağustos 2011 Salı

Sebepler

Allah onlar için yarattığı rızıkları sebepler vesilesiyle yaratmıştır ki, sebepleri kabul ederken bir mazeretleri olsun ! Kim sebepleri Allah yrattığı için kabul ederse, ibadet sahibidir ; kim onları Allah'ın emri nedeniyle kabul ederse, sebeplerle ilişkisinde ibadet sahibidir ; kim sebepleri aklıyla kabul ederse, mümin olsa bile, (gizli) şirk içindedir. Her mümin Allah'ın verdiği basireti ve müşahedeyle O' nu birleyen değildir !

Fütuhat , c13,s146 - Muhyiddin İbn Arabi (k.s.)

Bayram

Kim bayram günü 300 defa :"Sübhanallahi ve bihamdihi" der ve bunu Müslümanların ölülerine hediye ederse; her mü'minin kabrine bin nur girer ve o kişi vefat ettiği zaman Allahü Teala kendisinin kabri için de bin nur verir.

s.a.v.

Fakat nasıl iki olabilirim ki? Karanlık gecelerde parlayıp duran ay gibi meydandayım.

"Ben nasıl bir olabilirim ki? Saçlarım binlerce karanlıklar diyarı. Fakat nasıl iki olabilirim ki? Karanlık gecelerde parlayıp duran ay gibi meydandayım. Ben kendimi bırakarak nerelere gidebilirim?"

Hz. Mevlânâ Celaleddin Rumi Efendimiz(k.s)

14 Ağustos 2011 Pazar

Allaha (CC) tâati ve ubûdiyeti kâmilen gerçekleştiren kimse, Onun (CC) kelâmını duyma gücüne erişir.

Resûlullâhın (SAV) bir hadîsini işitir, onunla amel ve onunla yakınlığını Ashâbına (RA) uymak yoluyla da güzelleştirirsen kalbin Rabbine (CC) doğru ilerler, Onun (CC) sözünü duyar. Allaha (CC) tâati ve ubûdiyeti kâmilen gerçekleştiren kimse, Onun (CC) kelâmını duyma gücüne erişir.

Abdulkadir Geylani (r.a.)

10 Ağustos 2011 Çarşamba

Bir kimsede hâsıl olmazsa Fenâ, Hak teâlâya yol bulamaz aslâ!

Rûhun üstünü görebilmek için, rûh makâmına kavuşmak lâzımdır. Muhabbet ve çekilmek de, şühûd gibidir. Hak teâlânın şühûdü için, belki Ona muhabbet ve çekilmek için, Seyr-i ilallahın sonundaki Fenânın hâsıl olması lâzımdır. Fârisî beyt tercemesi:

Bir kimsede hâsıl olmazsa Fenâ,
Hak teâlâya yol bulamaz aslâ!

İmam-ı Rabbani (k.s.)

..nerede olursan ol Allah'tan korkmanı ..

"Muaz! Sana Allah'tan korkmanı, sözün doğrusunu söylemeni, sözünde durmanı, emaneti yerine getirmeni, hıyanetten uzak kalmanı, komşu hakkını korumanı, yetime acımanı, tatlı sözlülüğü, bol bol selam vermeni, işin iyisini yapmanı, az tamahkarlığı, imana sarılmanı, Kuran'ı derinliğine anlamanı, ahiret sevgisini, hesaptan korkmanı, tevazu kanatlarını indirmeni tavsiye ederim.

Muaz! Seni hikmet sahiplerine sövmekten, doğru söyleyene yalan söylemekten, günahkara boyun eğmekten, adaletli bir hükümdara baş kaldırmaktan, yeryüzünde fesat çıkarmaktan men ederim.

Muaz! Sana her taşın, ağacın ve duvarın yanında nerede olursan ol Allah'tan korkmanı işlediğin her günahın ardından gizlisine gizli, aleni olanına da aleni tevbe etmeni tavsiye ederim."

s.a.v.

SubhanAllah

İstiğfar etmek, günahların örtülmesini istemektir. Tenzih kelimesi (Sübhanallah) ni okumak ise, günahların yok olmasını istemektir. O nerede, bu nerede?

Sübhanallah şaşılacak bir kelimedir. Söylemesi çok kısadır. Manaları ve faydaları ise pek çoktur.

İmam-ı Rabbani (k.s.)