5 Şubat 2011 Cumartesi

Her ilim sahibinin üstünde Her şeyi Bilen vardır

"..Allah sizi kendisinden sakınmaya çağırır. Ve dönüş yalnız Allah'adır."
Ali imran,28

"..O taktirde kim Rabbine mülâki olmayı (kavusmayi) dilerse, o zaman salih amel yapsın ve Rabbinin ibadetine başka birini (bir şeyi) ortak koşmasın.”
Kehf, 110

"..Onlara de ki: «İlim denilecek birşeyiniz var mı ki, bize çıkarasınız? Siz sadece bir zannın ardından gidiyorsunuz ve siz yalnızca atıp tutuyorsunuz.»"
Enam, 148


"Muhakkak onlara bir kitap getirdik. İşte onu, imân edecek bir kavme, hidayet ve rahmete erdiren olarak, tam bir ilim üzere mufassalan irad ettik."
Araf,52

"Maamafih ekserisi sırf bir zan ardında gider fakat zan, hakdan hiç bir şey ifade etmez, her halde Allah, onların ne yaptıklarını bilib duruyor."
Yunus,36

"Ve en kuvvetli çağına ulaştığı (bulûğa erdiği) zaman ona hüküm (hikmet) ve ilim verdik. Muhsinleri işte böyle mükâfatlandırırız."
Yusuf,22

"Ve şüphe yok o, kendisine talim etmiş olduğumuzdan(ögrettigimizden) dolayı bir ilim sahibi idi. Velâkin insanların ekserisi bilmezler."
Yusuf, 68

"...Dilediğimizin bilgisini arttırırız. Her ilim sahibinin üstünde Her şeyi Bilen vardır."
Yusuf,76

"Hayır, o (Kur'ân), kendilerine ilim verilenlerin sinelerinde (yer eden) apaçık âyetlerdir. Ayetlerimizi ancak ve ancak zalimler bile bile inkâr eder."
Ankebut,49